Hankasalmen sivistyspalvelut

Sivistyslautakunnan vastuualueeseen kuuluvat varhaiskasvatus-, koulutus- ja vapaa-ajanpalvelut. Koulutuspalveluihin sisältyvät esi- ja perusopetus, lukio-opetus sekä perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta. Lisäksi Hankasalmen kansalaisopisto järjestää vapaa-ajan palveluiden osalta yleissivistävää opetus-, kulttuuri- ja harrastustoimintaa, tilauskoulutusta sekä kysynnän mukaan avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia.

Sivistyspalvelut
Hankasalmen kunnanvirasto
Keskustie 41, 2. krs.
41520 Hankasalmi
Sivistystoimenjohtaja 
Eila Laulajainen-Malkki sijaisena Toini Kemppainen 5.8.2013-31.7.2014 
Puh. 014 267 1237
toini.kemppainen@hankasalmi.fi
Toimistosihteeri
Pirjo Pietiläinen
Puh. 014 267 1236 
pirjo.pietilainen@hankasalmi.fi
www.hankasalmi.fi/sivistyspalvelut

Koulutus

Hankasalmen kunnan koulut tarjoavat korkeatasoista koulutusta kaikille oppilailleen. Sivistyslautakunnan vastuualueeseen kuuluvat varhaiskasvatus-, koulutus- ja vapaa-ajanpalvelut.

Koulutuspalveluihin sisältyvät esi- ja perusopetus, lukio-opetus sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta. Varhaiskasvatus tarjoaa lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa ja yksilölliset tarpeet huomioonottavaa kasvatusta, opetusta ja hoitoa. Perusopetus tarjoaa oppilaille laadukkaan ja yhtenäisen opetuksen.

Toisen asteen koulutusta järjestetään Hankasalmen lukiossa. Lisäksi Hankasalmen kansalaisopisto järjestää vapaa-ajan palveluiden osalta yleissivistävää opetus-, kulttuuri- ja harrastustoimintaa, tilauskoulutusta sekä kysynnän mukaan avoimen yliopiston opintokokonaisuuksia.

Hankasalmella ei ole monen muun Keski-Suomen kunnan tapaan ammatillisia oppilaitoksia, ammattikorkeakoulua eikä yliopistoa, mutta perusopetuksen ja lukion jälkeistä koulutusta saa lähellä sijaitsevasta Jyväskylästä.

 

ETÄISYYS KARTTA